Lankasahauskapasiteetti kasvaa uuden konehankinnan myötä

Vastataksemme asiakaskunnan tarpeeseen vaativasta lankasahauksesta, päätimme hankkia viimeisintä tekniikkaa edustavan lankasahan GF CUT P 550. Uusi lankasaha on maailman eturivin valmistajiin lukeutuvan sveitsiläisen GF-konsernin GF Machining Solutions -ryhmän valikoimasta. Tämä on yhtiömme viides lankasaha.

Lankasahaus on monipuolinen menetelmä valmistaa esim. extruudereiden suulakkeita, leikkaimien aktiiviosia ja erilaisia koneenosia mittatarkasti muutamien tuhannesosien tarkkuudella. Vaikeat läpileikatut muodot, joita ei voida työstää esimerkiksi jyrsimällä, voidaan useimmiten lankasahata. Mitä tarkemmat mitat ja vaativampi pinnan laatu, sitä paremmin lankasahaaminen siihen soveltuu. Lankasahaus ei rajoitu ainoastaan yksittäisten kappaleiden työstöön vaan se soveltuu myös sarjatuotantoon.

Tamspark Oy

Tamspark on jyrsinkoneiden, lankasahauksen, kipinätyöstön, sekä hiomakoneiden laite- ja ohjelmistotoimittaja ja erikoisosaaja. Yritys on palveleva maahantuoja, joka tarjoaa asiakkailleen huippukoneiden lisäksi teknistä tukea edustamiensa koneiden ja tuotteiden osalta. Vahvuutena on eri teknologioiden hyödyntäminen ja yhdistäminen. Perustana toimii monipuolinen valikoima jyrsinkoneita kolmiakselisesta viisiakselisiin, ja siitä aina laajempiin avaimet käteen transfer-ratkaisuihin asti. Erikoisosaaminen korostuu lankasahoissa, kipinätyöstökoneissa, 3D-tulostuksessa ja laserablaatiossa. Paletointi sekä automaatioratkaisut yhdistävät eri teknologioita, mahdollistaen tehokkaan koneiden käytön myös miehittämättömänä.

Kuvassa Tamsparkin toimitusjohtaja  Jussi Tammisalo oikealla ja vasemmalla Akatoolsin Jari Mäkinen